Kaikki eivät harrasta

En voi välttyä ajatukselta, että yhteiskuntana hiljaa hyväksymme osan porukan tippumisen kelkasta, tässä tapauksessa harrastamisesta.

Oletuksia

Tavallinen elämä on tavoittelemisen arvoista ja työnteko palkitsevaa, kun olemme mahdollisimman paljon kosketuksissa siihen tavalliseen elämään. Kun autamme lapsia ja nuoria selviämään tuon loputtomasti virikkeitä ja ihan mitä tahansa tietoa tarjoavan maailman ja sitten tämän tavallisen maailman ristitulessa.

Varhaisen tuen tulevaisuudesta

Työmme ytimessä on ajatus siitä, ettei yksikään tukea tarvitseva lapsi jäisi huolineen yksin vaan saisi ympärilleen välittävän aikuisen ja vertaisyhteisön. Haluamme näin auttaa lasta näkemään hyvän itsessään ja muissa ja kasvamaan täyteen potentiaaliinsa.

Kesä ja kärpäset

Kesä on monelle Icehearts-joukkueelle hyvää, ellei jopa sitä parasta aikaa. Kaikilla joukkueilla on omanlaistaan kesätoimintaa ja lähes poikkeuksetta kesäleiri eliLue lisää »

Unelmista totta – Kilpisjärven hiihtovaellus

Tampereen Iceheartsin matkakertomus Kilpisjärven hiihtovaellukselta 29.3.-4.4.2021. Katso videokooste vaelluksesta Iceheartsin YouTube-kanavalta. Kaukajärvi-Annalan kasvattaja Antti Markkanen heitti ilmoille jo kauan sitten,Lue lisää »

Epävarmuudesta uusi voimavara

Viimeisen vuoden aikana kasvattajien työssä on joustettu, oltu epävarmuudessa ja huolissaan. Aina ei välttämättä ole ollut valmista ratkaisua, vaan on luotu uusia. Silti on tuettu toisen hyvinvointia, koulunkäyntiä, jaksamista ja aktiivisuutta.

Etänuori

Me aikuiset olemme huolissamme nuorista. Tsemppaamme ja kannustamme, joskus liikaakin. Voidakseen hyvin, ihmisen täytyy saada luottaa ja olla turvassa. Joskus se vaatii rehellisen toteamisen – nyt on näin, koitetaan selvitä. Ei sen enempää.

Urheilun ja liikunnan merkitys Iceheartsin työssä

Liikunnan tuoma ilo on liikunnan tärkein tehtävä. Lastenliikunta on aina leikkiä, jossa voimme oppia erilaisia elämänelementtejä, muun muassa voittamista ja häviämistä.

Lapsilla on asiaa. Kuuleeko päättäjä?

Pian on kuntavaalit. Kunnalla ja sen tuottamilla palveluilla on suuri vaikutus siihen, miten kasvava lapsi mieltää yhteiskunnan ja kokeeko hän olevansa osa sitä. Kuntapäättäjät päättävät meille kaikille kuntalaisille tärkeistä asioista, kuten kouluista, leikkipuistoista ja rakentamisesta. Päättäjien keski-ikä on kuitenkin kovin korkea. Miten voimme varmistaa, että myös lasten ääni kuuluu päätöksenteossa?

Korona ja apatia

Myös yhteisöllisyyttä vahvistava ja mielenterveyttä ylläpitävä hassuttelu, vitsailu ja pelleily on jäänyt vähälle. Sitä on vaikea tehdä verkossa tai pienryhmätyössä. Nuoret ovat muuttuneet asiallisiksi ja hillityiksi, etääntyneet.