Vaellus

Kun muistelemme vaikeaa aikaa myöhemmin, ymmärrämme, että kukaan ei täällä pärjää yksin. Ymmärrämme, että viisain kaikista oli se, joka sai muut jaksamaan, ei se, joka oli kaikessa oikeassa.

Kun työnä on olla läsnä

Olen kiitollinen siitä, kuinka oman joukkueeni lapset, perheet, verkostot ja opettajat luottavat minuun ja kuinka olemme pystyneet yhdessä selvittämään uuteen arkeen liittyviä ongelmia. Yhteistyössä on voimaa ja nyt sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan ennen.

Aika, arki ja luottamus

Olisiko nyt aika rohkeasti muokata lasten ja perheiden palveluita, jättää vanhentuneet toimintatavat taakse ja ottaa lastemme tueksi Icehearts-mallistakin esiin. nostettuja vaikuttavia avaintekijöitä – arjen teot, aika ja näiden avulla syntyvä luottamus?

Luottamusta lainaamassa

Ripaus rentoa otetta, avoimuutta ja yhdessä nauramista. Ja kas, ryhmät ovat täynnä, keskustelu vilkasta ja sieltä lattianrajasta nousevat pikkuhiljaa silmät kohti silmiä.

Kun on 13

En tunne yhtään 13-vuotiasta, joka mielellään kertoisi ongelmistaan vieraalle aikuiselle. En yhtään. Tunnen sen sijaan monia, jotka mielellään kertovat ongelmistaan ja tunteistaan tutulle aikuiselle.

Yhteistä yhteiskuntaa rakentamassa

Yhteistä yhteiskuntaa rakennamme vain ottamalla kaikki mukaan, näkemällä ihmisen värin ja kansallisuuden läpi.

Kuka huutaa tyttöjen puolesta?

Karu totuus on se, että se joka huutaa koviten, saa äänensä kuuluviin. Kun lapsen käytös on ongelmallista ja häiritsevää, on sanomattakin selvää, että joku alkaa miettiä, mikähän tuota vaivaa? Mitähän tälle asialle voisi tehdä? Ja jostain syystä pojat osaavat usein pienenä huutaa lujemmin kuin tytöt. Syitä tähän löytyy varmaan biologiasta ja ennen kaikkea kulttuuristamme. Jossain vaiheessa tytötkin kuitenkin alkavat oireilla.

Ylimielinen

Jokainen raivostuttava tapa kertoo, minulla on asiaa. Asiaa, jota en osaa tuoda esille niin, että sen ymmärtäisit. Joka kerta yritän, yritän niin kovasti ja silti usein epäonnistun. Tulkitsen väärin.

Tuiki tavallinen tärkeä päivä

Koen iloa siitä, että minä todella voin jäädä. Minulla ei ihan todella ole tänään mitään tämän tärkeämpää.